«Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, προκλήσεις για τον ελληνισμό»

«Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, προκλήσεις για τον ελληνισμό»

08/27/2020 0 από Αντώνης Σπυρόπουλος

«…Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι’ αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι, όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι’ όλοι μαζί και να μη λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί….».

Στρατηγός Μακρυγιάννης

200 χρόνια μετά την επανάσταση τα λόγια αυτά του Μακρυγιάννη είναι επίκαιρα όσο ποτέ.
Οι Έλληνες οφείλουμε να ξεχάσουμε πάθη, παθογένειες, ιδεοληψίες, εμμονές, εγωισμούς, αγκυλώσεις του παρελθόντος και να μείνουμε στο ΕΜΕΙΣ.

Μόνο έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε την ελευθερία μας και την ελευθερία των παιδιών μας
Σήμερα, όσο ποτέ, κάθε λόγος μας, κάθε πράξη, κάθε ενέργεια που βοηθά την πατρίδα και την ελευθερία μας είναι η συλλογική απάντηση του ελληνισμού απέναντι στην απειλή του ισλαμοφασισμού.
Και σε αυτόν τον τίμιο αγώνα του ελληνισμού δεν περισσεύει κανείς.

θα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας δω στην εκδήλωση και ακόμη ιδιαίτερη να συναντήσω τους μαθητές μου και τους νέους ανθρώπους αυτού του τόπου.

Αντώνης Σπυρόπουλος
Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 577 - Today Page Visits: 1