Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ (ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ) ΕΚΤΡΩΣΗΣ

01/12/2022 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Αντρέα Μποτσέλι

του Κώστα Σαμάντη

Το 1958 μια έγκυος γυναίκα μπαίνει στο νοσοκομείο με κρίση σκωληκοειδίτιδας. Οι γιατροί την προειδοποιούν, μετά την επέμβαση, ότι ίσως είχαν προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο έμβρυο και την συμβουλεύουν να προχωρήσει σε άμβλωση. Εκείνη αρνείται κατηγορηματικά.
Το παιδί γεννήθηκε με γλαύκωμα και μόνο από το δεξί του μάτι έβλεπε θολά σχήματα και χρώματα. Παρ’ όλα αυτά μεγάλωσε φυσιολογικά στην φάρμα των γονιών του που πουλούσαν αγροτικά μηχανήματα και έφτιαχναν κρασί.
Στα 7 του χρόνια είχε μάθει φλάουτο, κιθάρα, τρομπέτα, σαξόφωνο, τρομπόνι και ντραμς ενώ μπορούσε να ξεχωρίσει τις φωνές των πιο διάσημων τραγουδιστών της εποχής και προσπαθούσε να τους μιμηθεί. Όπως έλεγε η μητέρα του, μόνο η κλασική μουσική μπορούσε να τον ηρεμήσει.
Η ολική τύφλωση ήρθε μερικά χρόνια αργότερα, όταν ήταν 12 ετών. Σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου έπαιζε τερματοφύλακας όταν τον βρήκε η μπάλα με δύναμη το πρόσωπο. Προκλήθηκε αιμορραγία στο δεξί μάτι. Οι γιατροί προσπάθησαν ακόμη και με βδέλλες να την σταματήσουν αλλά μάταια. Ο νεαρός τυφλώθηκε, δεν σταμάτησε όμως να έχει φιλοδοξίες και να κυνηγά τα όνειρά του.
Συμμετείχε σε διαγωνισμούς μουσικής, σπούδασε νομική, έπαιζε πιάνο σε μπαρ και για ένα χρόνο ασκούσε την δικηγορία. Τότε “συναντήθηκε” με τον Παβαρότι και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Αυτή είναι η ιστορία του Αντρέα Μποτσέλι και μιας, παρά λίγο, έκτρωσης…
Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 806 - Today Page Visits: 1