Υποκρισία

11/01/2021 0 από Σταύρος Πνευματικάκης

“Τρία γεγονότα συνέπεσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για να δείξουν την υποκρισία των απανταχού δικαιωματιστών και «υπερασπιστών» των κατατρεγμένων. Ο θάνατος από πυροβολισμούς αστυνομικών του νεαρού Ρομά στο Πέραμα, το τούρκικο καράβι με τους 400 περίπου μετανάστες που έμεινε ακυβέρνητο κάπου στο Ανατολικό Αιγαίο και η σύλληψη των 91 Κουβανών στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου κατά την προσπάθειά τους να ταξιδέψουν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα στην Ιταλία.”

του Σταύρου Πνευματικάκη

Υποκρισία

του Σταύρου Πνευματικάκη

Τρία γεγονότα συνέπεσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για να δείξουν την υποκρισία των απανταχού δικαιωματιστών και «υπερασπιστών» των κατατρεγμένων. Ο θάνατος από πυροβολισμούς αστυνομικών του νεαρού Ρομά στο Πέραμα, το τούρκικο καράβι με τους 400 περίπου μετανάστες που έμεινε ακυβέρνητο κάπου στο Ανατολικό Αιγαίο και η σύλληψη των 91 Κουβανών στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου κατά την προσπάθειά τους να ταξιδέψουν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα στην Ιταλία.

Στην περίπτωση του νεαρού Ρομά, η καταδίκη της αστυνομικής βίας (σωστή έως ένα βαθμό), οδήγησε κάποιους σε φαντασιώσεις κινήματος τύπου “Black lives matters”, αγνοώντας την κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά του θύματος, ενώ καμιά αναφορά δεν γίνεται στα αίτια που έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των Ρομά στην παραβατικότητα και το έγκλημα. Τη ζέση και τα αντανακλαστικά που επέδειξε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην υπεράσπιση και τη συμπαράσταση των Ρομά συμπολιτών μας, είχαμε πολλά χρόνια να δούμε ακόμα και σε πολύ σημαντικότερα θέματα.

Στην περίπτωση του ακυβέρνητου πλοίου, το οποίο παρεμπιπτόντως έδεσε τελικά στην Κω, είχαμε και πάλι έγκληση των ανάλγητων ελληνικών αρχών επειδή ζήτησαν το πλοίο να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, δηλαδή στα παράλια της Τουρκίας. Αντί να καταγγελθεί η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τη γείτονα, εγκαλείται το λιμενικό και η κυβέρνηση γιατί δεν καλοδέχεται τους μετανάστες που στέλνει η Τουρκία για να παίξει τα παιχνίδια της.

Ως δια μαγείας, η περίπτωση των Κουβανών στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου δεν ερέθισε κανένα ανθρωπιστικό αντανακλαστικό των αυτόκλητων υπερασπιστών των δικαιωμάτων των προσφύγων. Παρόλη την αστυνομική βία, αχρείαστη όπως φάνηκε στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, την οδύσσεια των 92 Κουβανών από την άλλη άκρη της γης, η είδηση πέρασε στο επίπεδο της απλής καταγραφής στα «προοδευτικά» ΜΜΕ της χώρας. Το δε λαλίστατο τον τελευταίο καιρό ΚΚΕ ούτε καν απλή καταγραφή. Πως δεν τους κατήγγειλαν κιόλας για αντικομμουνιστική δράση!

Αν και μ’ αυτά που βλέπουμε και ακούμε τον τελευταίο καιρό, πιθανότερο είναι να δούμε την καταγγελία των Κουβανών για διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με την Κούβα και της κυβέρνησης για καθυστέρηση στην απέλαση των … «αντεπαναστατών»!!!.

Σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο πλοίο είχε να δώσει στίγμα 15 χρόνια και είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο απέπλευσε από τα τουρκικά παράλια χωρίς να γίνει αντιληπτό

 

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 983 - Today Page Visits: 2