Γ. Καραμπελιάς: Η συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας είναι καταλύτης μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη και την Μεσόγειο (ηχητικό)

09/29/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Γ. Καραμπελιάς: Η συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας είναι καταλύτης μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη και την Μεσόγειο (ηχητικό)

 

 

Ο Γιώργος Καραμπελιάς καλεσμένος στον Λάμπρο Καλαρρύτη και στα Παραπολιτικά 90,1 σημειώνει ότι η Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αφενός ήταν ιστορική νομοτέλεια, αφετέρου αποτελεί μοχλό τεκτονικών αλλαγών στο Δυτικό και εν γένει διεθνές σύστημα, καθώς εμπεριέχει καινοφανή στοιχεία που υπερβαίνουν τις δομές των ευρωατλαντικών οργανισμών και θεσμών, σπάζοντας δεδομένα δεκαετιών και ανοίγοντας δρόμους για νέους συσχετισμούς και συγκλίσεις, που θα αλλάξουν τη μορφή της Δυτική αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

 

Το Άρδην διοργανώνει την Τετάρτη 29-9-21 στις 19.00 συζήτηση με θέμα:

“Ελλάς – Γαλλία συμμαχία, Μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα στη Μεσόγειο και την Ευρώπη”

Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας εκτός από τον άμεσο στόχο της αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής αποτελεί και ένα σημαντικό βήμα για την στρατηγική αυτονόμηση της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ και την σταδιακή διαμόρφωση ενός αμυντικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και καθώς η παρακμασμένη Ελλάδα χρειάζεται ορισμένα χρόνια για να ανασυγκροτηθεί στοιχειωδώς προσφέρει τη δυνατότητα ενός παραθύρου ασφαλείας για την πραγματοποίηση αυτής της ανασυγκρότησης.

Θα μιλήσουν:

Λάμπρος Καλαρρύτης, δημοσιογράφος

Σάββας Καλεντερίδης, γεωστρατηγικός αναλυτής

Γιώργος Καραμπελιάς, επικεφαλής Άρδην

Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος – επικεφαλής slpress.gr

Στην αίθουσα «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4 πλ. Συντάγματος

Η εκδήλωση θα προβληθεί και διαδικτυακά από την σελίδα του Άρδην, και τις σελίδες μας στο facebook και το youtube.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, αερισμός χώρου κ.λπ.). Στην αίθουσα θα επιτραπεί η είσοδος σε 70 άτομα γι’ αυτό μπορείτε να καλείτε στο 210 3826319 για κρατήσεις θέσεων.

Σήμερα (28-9-21) στις 20.30 ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον Λάμπρο Καλαρρύτη στα Παραπολιτικά 90.1 για την ελληνογαλλική συμφωνία και τι σηματοδοτεί για την Μεσόγειο και την Ευρώπη.

 

 η Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αφενός ήταν ιστορική νομοτέλεια, αφετέρου αποτελεί μοχλό τεκτονικών αλλαγών στο Δυτικό και εν γένει διεθνές σύστημα, καθώς εμπεριέχει καινοφανή στοιχεία που υπερβαίνουν τις δομές των ευρωατλαντικών οργανισμών και θεσμών, σπάζοντας δεδομένα δεκαετιών και ανοίγοντας δρόμους για νέους συσχετισμούς και συγκλίσεις, που θα αλλάξουν τη μορφή της Δυτική αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

Γιώργος Καραμπελιάς

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 563 - Today Page Visits: 1