Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-6-2021

06/02/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Το βροντερό ΟΧΙ


 

Το βροντερό ΟΧΙ που γράφτηκε στο Θόλος, δηλώνει την ομόθυμη απόφαση των Χιωτών να εναντιωθούν στα νοσηρά σχέδια του κ. Μηταράκη και της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία υπερδομής στη Χίο.

Οι ακρίτες δήλωσαν έτοιμοι να υπερασπιστούν την τιμή, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του τόπου μας. Το έπραξαν στο παρελθόν, θα το πράξουν και τώρα. Θέλουν να εγκαταστήσουν δομή πάνω στα σύνορα με την Τουρκία, η οποία δεν θα θεωρείται ευρωπαϊκό και ελληνικό έδαφος. Ακριβώς απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια και δίπλα από τις Οινούσσες.

Προχώρησαν άμεσα στη δημοπράτηση για τις τρεις Υπερδομές σε Χίο, Λέσβο και Έβρο σαν ένα έργο για να «επιταχύνουν» τις διαδικασίες προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοεργολάβων, με προϋπολογισμό 177εκατ. ευρώ! Ο συντάκτης του προϋπολογισμού είναι ο μέχρι πρότινος μετακλητός του κ. Μηταράκη (Δες αντίστοιχο άρθρο : ο Απόστολος Ζέρμας, από συνεργάτης στο βουλευτικό γραφείο του Μηταράκη βρέθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και συμμετέχει στην εκτέλεση διαφόρων έργων για την κατασκευή των δομών https://slpress.gr/politiki/o-mitarakis-oi-quot-kollitoi-quot-kai-ta-erga-kai-to-machairi-kai-to-peponi/ )

Για την Χίο, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 58.990.338,06 ( ! ) και η ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων είναι συνολικά 18.000 τ.μ. Το κόστος ανά τετραγωνικό πλησιάζει τις 3,300 € παρόλο που όλα τα κτήρια θα είναι προκατασκευασμένοι οικίσκοι -κοντέινερ ή μεταλλικά που θα συναρμολογηθούν επιτόπου! Ενδεικτικό το ότι επιχειρείται να στηθεί άλλο ένα μεγάλο φαγοπότι εις βάρος των κατοίκων των νησιών και ενάντια στην εθνική κυριαρχία.

Χωρίς καμία θεσμική απόφαση είτε Δημοτική είτε Περιφερειακή, χωρίς καν το έδαφος να τους ανήκει (δημοτική έκταση), χωρίς απολύτως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση η κατασκευή της Υπερδομή (με χρήματα και των Ελλήνων φορολογούμενων). Και από κοντά ο Δήμαρχος Χίου που αντί να υπερασπίζεται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δομή 500 ατόμων με μόνη διαδικασία σε αυτή την καταγραφή, προσπαθεί να σπείρει διχόνοια λέγοντας ότι το όχι έφερε τη δομή στο Θόλος. Αν δεν υπήρξε το ΟΧΙ τώρα θα είχαμε ήδη δομή για 5.000+ στην Χίο, όπως έγινε στη Σάμο.

Ας μην ξεγελιούνται μεταξύ τους. Οι Xιώτες αποφασισμένοι και ενωμένοι θα υπερασπιστούν το νησί για άλλη μία φορά! Και αυτή τη φορά το ΟΧΙ θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 445 - Today Page Visits: 1