Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων: Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Πομακοχώρια!

05/28/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Ο μόνος λόγος που θα έπρεπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών να επισκεφθεί την χώρα μας είναι για να ζητήσει συγγνώμη, όπως αναφέρει ο Σύλλογος

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να βρεθεί στην Θράκη την Κυριακή 30/05 σε μια “ιδιωτική” επίσκεψη -όπως αναφέρθηκε την τελευταία στιγμή από την τουρκική πλευρά- και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα.

Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη στην Θράκη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων εξέδωσε μια ανακοίνωση-καταπέλτη που δημοσιεύουμε στο σύνολό της.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως η Τουρκία, μετά τη διεθνή απομόνωσή της και τις εσωτερικές πιέσεις που υφίσταται ο Ερντογάν, προσπαθεί να ανακαινίσει ξανά το θέμα της μειονότητας των μουσουλμάνων της Θράκης. Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν πως η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις προκλητικές διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδας.

Επιτέλους η ελληνική πλευρά πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση άμυνας και υποχώρησης των προηγούμενων ετών και να λάβει πρωτοβουλίες προώθησης και διεθνοποίησης όλης της ατζέντας που αφορά στα ελληνικά θέματα. (βλ. 12 μίλια, εθνικό αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, τουρκικά στρατεύματα στην κατεχόμενη Κύπρο,  γενοκτονία Ποντίων και Ελλήνων,  παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου ελληνικού χώρου κλπ.)

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αντικατασταθεί από ελληνικής πλευράς η νοοτροπία άμυνας και υποχωρητικότητας, να επανασχεδιαστεί ο τρόπος και οι στόχοι της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε βάθος χρόνου.

Οι γεωπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν στις μέρες μας δημιουργούν ευνοϊκό διεθνές κλίμα προς αυτή την κατεύθυνση για την Ελλάδα. Οι πολιτικοί ταγοί διαθέτουν το απαραίτητο πολιτικό κριτήριο, την ετοιμότητα και την πολιτική κουλτούρα να το αντιληφθούν;

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων

Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων

Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Πομακοχώρια!

Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας, την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες, αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι:
ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΗΡΩΪΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ.
Η δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα Αυστραλία καθιέρωσε την 26η ΜΑΙΟΥ, ως ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ, για τις βαρβαρότητες που διέπραξαν οι άποικοι πρόγονοι των σημερινών Αυστραλών σε βάρος των ιθαγενών κατοίκων, των Αβορίγινων.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπείτε στην σφαίρα των πολιτισμένων χωρών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, ζητώντας από εμάς τους αυτόχθονες θρακιώτες, ΣΥΓΓΝΩΜΗ!
Στην αντίθετη περίπτωση, είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Πομακοχώρια, είστε PERSONA NON GRATA!
Αντί των πομακοχωριών συστήνουμε να επισκεφθείτε τα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, να επισκεφθείτε τους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων πολιτών, αλλά και τους δημοκράτες δημοσιογράφους και πολιτικούς της Τουρκίας, οι οποίοι σαπίζουν στις κρατικές φυλακές σας, τις μανάδες και τους πατεράδες των οποίων σκοτώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια καθώς και όλους αυτούς που καταδιώκει μαζικά και με κάθε μέσο το καθεστώς της χώρας σας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ

Ο πρόεδρος Ιμάμ Αχμέτ

 

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 864 - Today Page Visits: 1