O ευρασιανισμός και η υπαγωγή της Ελλάδας στην Τουρκία

05/18/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Ήρθαν

ντυμένοι φίλοι 

αμέτρητες φορές οι εχθροί μου 

το παμπάλαιο χώμα πατώντας 

και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους

Οδυσσέας Ελύτης

O ευρασιανισμός και η υπαγωγή της Ελλάδας στην Τουρκία


Πριν από κάποιους μήνες ο Ν.Μαραντζίδης υποστήριξε από τις στήλες της “Καθημερινής” ότι η Ελλάδα θα πρέπει να “φιλανδοποιηθεί” έναντι της Τουρκίας, δηλαδή να απωλέσει κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας.

 

του Σπύρου Κουτρούλη

Όμως τις ίδιες απόψεις, με πιο χοντροκομμένο βέβαια τρόπο, υποστηρίζουν αυτοί που αυτοκαθορίζονται ως “εθνομπολσεβίκοι”, ως “χριστιανοφασίστες” θα ήταν ίσως ο καλύτερος όρος. Να λάβουμε υπόψην ότι συμβαδίζουν με τον Ντούγκιν που και αυτός διατυπώνει ανάλογες ιδεολογίες που βλέπουν την Ρωσία να συμμαχεί με την Τουρκία διαμορφώνοντας την ευρασιατική περιοχή. Γεωπολιτικά η Τουρκία βρίσκει αναφορές και πρόθυμους ακροατές τόσο στην Ρωσία όσο στην Γερμανία. Άλλωστε η Γερμανία έχει βασικό προμηθευτή ενέργειας την Ρωσία, άρα έχουν ισχυρά αμοιβαία συμφέροντα.
Ο Δ.Κιτσίκης λοιπόν είναι ο βασικός θεωρητικός αυτού του ρεύματος, ενώ γνωρίζεται προσωπικά με τον Ντούγκιν από τότε που ο πρώτος ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σμύρνης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Ένζυμο (Καλοκαίρι 2020) υποστηρίζει ότι η μοναδική συμμαχία για την Ελλάδα είναι η “ελληνοτουρκική συνομοσπονδία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο”(σελ.106). Αλλά περισσότερο εμφατικά τελειώνει την συνέντευξή του: “Συνεπώς και πρέπει να το πω οι μόνοι που θα σώσουν τον Ελληνισμό είναι οι Τούρκοι. Το έχω πει από την αρχή, οι μόνοι πραγματικοί, οι καλύτεροι Έλληνες είναι οι Τούρκοι, διότι αυτοί είναι που συνεχίζουν, αυτοί είναι που είναι πολυπληθείς, αυτοί που έχουν τα νιάτα, αυτοί που έχουν όχι μόνο την θέληση αλλά την ικανότητα να παράγουν, να εκσυγχρονίζονται κτλ. Βλέπεις τι γίνεται, η Ελλάδα πεθαίνει τελείως, συνεπώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξαναγίνει το Αιγαίο ενωμένο παρά υπό την Τουρκία, δηλαδή επάνοδος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υπό μορφή ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας. Αλλά ποιοί θα διοικούν; Εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να διοικούν οι Έλληνες, θα διοικούν οι Τούρκοι, οι οποίοι όμως είναι Έλληνες”(σελ.114).
Αυτές οι αθλιότητες φιλοξενούνται από ανθρώπους που διεκδικούν το μονοπώλιο της εθνικοφροσύνης και της ορθοδοξίας. Ενδιαφέρουσες είναι οι αναφορές που γίνονται στην ιδεολογία του Ντούγκιν και στον ίδιο που έχουν βέβαια χαρακτήρα υμνητικό. Ανάμεσα στα νόστιμα της συνέντευξης είναι και το ακόλουθο “Εάν πράγματι οι Έλληνες είναι εξωγήινοι αυτό θα το δούμε“(σελ.112).
Αλλά οι τουρκόδουλες απόψεις του Κιτσίκη έχουν παράδοση. Στό έργο του “Ιστορία του Ελληνοτουρκικού χώρου 1928-1973″(εκδόσεις Εστία, Αθήνα 1981) εξυμνεί τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο επειδή πρότεινε ελληνοτουρκική ομοσπονδία στις 28 Ιανουαρίου 1968 στην Μιλλιέτ: “Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου… Πρέπει να ενώσουμε τις δυο ακτές του Αιγαίου“. Ο Τούρκος δημοσιογράφος τον ρώτησε τότε εάν με ένωση των δυο χωρών εννοούσε ομοσπονδία. “Θέλω ιδιαίτερα να υπογραμμίσω -απάντησε ο Παπαδόπουλος- την πίστη μου στην αναγκαιότητα πραγματοποιήσεως αυτής της ομοσπονδίας.. Εάν είχα μαγική δύναμη θα έκανα το παν για την πραγματοποίηση της ομοσπονδίας και θα ωδηγούσα πάραυτα τον λαό μας προς αυτήν την κατεύθυνση” (σελ.304) Και ποιός απέτρεψε, σύμφωνα με τον Κιτσίκη, την ελληνοτουρκική ομοσπονδία: ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος(σελ.205).
Ας έχουν υπόψην τους όσοι συμμερίζονται τέτοιες απόψεις, όσοι υποστηρίζουν τις γελοιότητες ότι δεν υπάρχει πανδημία, όσοι επιτίθονται στην Εκκλησία της Ελλάδος και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ότι εργάζονται αντικειμενικά για να εγκαθιδρυθεί στην χώρα μας ένα ολοκληρωτικό-φασιστικό καθεστώς υπόδουλο στην Τουρκία.
Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 836 - Today Page Visits: 2