CANDIA ή ΚΡΗΤΗ;

05/18/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Είναι προφανές ότι η “ιερή αγελάδα”, “βαρειά βιομηχανία” του τουρισμού πρέπει ν’ αναπροσανατολιστεί: έχουμε τον παλαιότερο και ζωντανό πολιτισμό και γλώσσα της Ευρώπης που επιβιώνει αναρίθμητων κατακτητών και πολέμων, αυτόν πρέπει ν’ αναδεικνύουμε μαζί με τα ντόπια προϊόντα! Οι επισκέπτες γι’ αυτό πρέπει να καλούνται -εκτός από τη φύση-στην μεγαλόνησο και όχι για να πίνουν τον…ιταλικό καφέ τους εδώ όπως στην χώρα τους!

CANDIA ή ΚΡΗΤΗ;


του Ευάγγελου Μουρνιανού

Για πρώτη φορά μετ’ από χρόνια σιωπηρής συμφωνίας αμφισβητήθηκε το αλάθητο του δήμαρχου Ηρακλείου Κρήτης Λαμπρινού και της…”μεγαλόμυαλης” αντιδημάρχου (πολύ)πολιτισμού κας Πλεύρη! Με αφορμή ένα διαφημιστικό βίντεο του δήμου για την ενετική κατοχή στον Χάνδακα που σβήνει κάθε ελληνορθόδοξη παρουσία στην πρωτεύουσα καμμιά 15αρια διανοούμενοι κοσμικοί και εκκλησιαστικοί ιεράρχες υπέγραψαν κείμενο καταγγελίας μετά από…7 χρόνια που πρωτοκυκλοφόρησε το κατάπτυστο έργο από προηγουμένη της τωρινής δημοτική αρχή!

Επιτέλους λοιπόν και επισημά τέλειωσε η σιωπηρή και αδρά αμειβόμενη συναίνεση περί “πολυπολιτισμικής Κρήτης” που μας κανοναρχούσαν από το πρωί ως το βράδυ οι επίσημες/εκλεγμένες αρχές της Κρήτης, περιφερειάρχης Αρναουτάκης και δημοτικοί άρχοντες με την καθοδήγηση της κας Ντόρας και την στήριξη του Βαρδινογιάννη!

Οι πρώην συμμέτοχοι – διανοούμενοι, ιεράρχες- κατάλαβαν ότι προωθώντας τον ανύπαρκτο “πολυπολιτισμό”/κατοχή εκμηδένιζαν τον ντόπιο ελληνορθόδοξο πολιτισμό. Κατάσταση που εκτός από τα ιδεολογικά ψεύδη και σκουπίδια που παρήγαγε οδήγησε και στην παροχή χρημάτων και εξυπηρετήσεων όχι στις ντόπιες δυνάμεις του πολιτισμού της κοινωνίας αλλά στους ξένους πρώην κατακτητές/νυν τουριστικούς πράκτορες (Ιταλούς, Γερμανούς,….Τούρκους και άλλους)!

Είναι προφανές ότι η “ιερή αγελάδα”, “βαρειά βιομηχανία” του τουρισμού πρέπει ν’ αναπροσανατολιστεί: έχουμε τον παλαιότερο και ζωντανό πολιτισμό και γλώσσα της Ευρώπης που επιβιώνει αναρίθμητων κατακτητών και πολέμων, αυτόν πρέπει ν’ αναδεικνύουμε μαζί με τα ντόπια προϊόντα! Οι επισκέπτες γι’ αυτό πρέπει να καλούνται -εκτός από τη φύση-στην μεγαλόνησο και όχι για να πίνουν τον…ιταλικό καφέ τους εδώ όπως στην χώρα τους!

Βέβαια στα πλαίσια του δήθεν “πολυπολιτισμού” τους διάφοροι διανοούμενοι/ες έχουν ανακαλύψει και υβριδικά έθνη όπως το…”βενετοκρητικό” ή’ “τελικά βρε αδερφέ να τα ξαναβρούμε με τους ‘τουρκοκρήτες’,μια θρησκεία μόνο μας χωρίζει, δεν έχει σημασία….αίμα μας είναι”! Αντί ν ‘αναδεικνύουν την δύναμη, το δίκιο και τη λειτουργικότητα/κοινωνικότητα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας που επιβίωσε και μεγαλούργησε, επιβάλλοντας πχ την “Κρητική αναγέννηση” στους αυταρχικούς ενετούς, διαδίδουν ότι οι ενετοί που μας έσφαξαν σε καμμιά 20-30αρια επαναστάσεις και στο τέλος μας πρόδωσαν/παρέδωσαν στους Τούρκους, έφεραν την “αναγέννηση” στην Κρήτη!

Όμως ο ενετός Κορνάρος έγινε ελληνορθόδοξος και συνέγραψε τον ελληνοπρεπή “Ερωτόκριτο” το έργο βάση της νεοελληνικής συγκρότησης που εν τέλει και με άλλα έργα και καταστάσεις(φυλλάδα Μεγαλέξανδρου, δημοτικά, Ρήγας, κρυφά σχολεία, νεομάρτυρες κλέφτες/χαΐνηδες κλπ.) οδήγησαν στην νικηφόρα ελληνική επανάσταση του 21,που είχε ξεκινήσει με τον ηρώα Δασκαλογιάννη! Τον οποίο, για παράδειγμα η έκθεση στην πλατεία Ελευθέριας του ιστορικού μουσείου Κρήτης για το 21, θάβει σε μια παράγραφο ενώ εννοείται αναδεικνύει τον αγαπημένο Φαναριώτη των “πολυπολιτισμικών” Μαυροκορδάτο!

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά “ράμματα για την γούνα” των ανθελλήνων αρχόντων, αρκεί να κοιτάξουμε την αβάντα που κάνουν σ’ ένα ευτυχώς μειοψηφικό κομμάτι της νεολαίας που γραφεί και λέει: “στο διάολο η πατρίδα, η θρησκεία, η οικογένεια, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς”! ή’ κυκλοφορεί με ζωγραφισμένο στα ρούχα της τον.. σατανά, προωθώντας την σατανολατρεία ανοιχτά!

Όμως “χειρότερο από την-ανθελληνική/”πολυπολιτισμική”-κακία ειν’ η αδιαφορία “που επέδειξε μέχρι τώρα ο κρητικός λαός απέναντι στην λαίλαπα της πολιτισμικής ισοπέδωσης των καταναλωτών που μας επιβάλουν μέσω τουρισμού, φεστιβάλ αφελληνισμού(“5+1”) κ…τουρκοσερβαϊβαλς, ψηφίζοντας πανηγυρικά τους πρωτομάστορες της και πνευματικής καταστροφής μας δημοτικούς και περιφερειακούς τωρινούς άρχοντες!

Δυο κατά την γνώμη μας οι κορυφαίες χειροπιαστές αποδείξεις, η μια στην ανατολή: το υπεραεροδρομιο Καστελιου που θα εξυπηρετεί…35 εκατομμύρια “επισκέπτες” το χρόνο μεταβάλλοντας τελειωτικά όλη την Κρήτη σ’ ένα “διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης” RBNB και στο οποίο αντί οι ντόπιοι ν’ αντισταθούν ακόμα κ…ένοπλα στην μετατροπή τους σε υπάλληλους/δούλους των πολυεθνικών του τουρισμού και στην καταστροφή της φύσης τους, έτρεξαν να ξεπουλήσουν λιόδεντρα αιώνων προβληματιζόμενοι μόνο για την υψηλότερη τιμή της προδοσίας απέναντι στους προγόνους, τη γη και την ιστορία τους! και το άλλο στη δύση: το γηροκομείο/κρεματόριο στα Χανιά που ερευνάται για βασανισμό, δολοφονίες και αρπαγή περιουσίων παρατημένων ανυπεράσπιστων γερόντων!

Γι’ αυτό λοιπόν είμαστε αισιόδοξοι μετά την καταγγελία που έκαναν οι διανοούμενοι, η φωνή και συνείδηση του κρητικού λαού, ό,τι σταμάτησε η αυτοκτονική αδιαφορία και μια νέα σελίδα επανελληνισμού άνοιξε για την Κρήτη! Όπως είχε επαναχριστιανίσει με κηρύγματα και βαπτίσεις την μεγαλόνησο μετά την εκδίωξη από τον ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΦΩΚΑ των μωαμεθανών βαρβάρων Αγαρηνών ο ΝΙΚΩΝ Ο “ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ”!ΕΙΘΕ!

ΟΧΙ ΣΤ’ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΟΙ “ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ”,ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Ευάγγελος Μουρνιανός, μέλος κινήματος πολίτων ΑΡΔΗΝ.

Ηράκλειο Κρήτης Ελλάς 19 Μάη 2021 μνήμη γενοκτονίας Ποντίων!

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 347 - Today Page Visits: 1