Ιταλία: Η 1η Ευρωπαϊκή έρευνα για τους εμβολιασμούς

05/15/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Ιταλική έρευνα για εμβολιασμούς

Οι μολύνσεις από COVID-19 σε ενήλικες όλου του ηλικιακού φάσματος μειώθηκαν κατά 80% πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη δόση εμβολίου Pfizer (PFE.N) , Moderna (MRNA.O) ή AstraZeneca (AZN.L) , σύμφωνα με ιταλική έρευνα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Αποτελεί την 1η μελέτη από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον πραγματικό αντίκτυπο της εκστρατείας ανοσοποίησης η οποία πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας (ISS) και το Υπουργείο Υγείας σε 13,7 εκατομμύρια εμβολιασμένους, σε εθνικό επίπεδο.

Οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν δεδομένα από την ημέρα που ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού της Ιταλίας, στις 27 Δεκεμβρίου 2020, έως τις 3 Μαΐου 2021.

Η ανάλυση έδειξε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από SARS-CoV-2, νοσηλείας και θανάτου μειώθηκε σταδιακά μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τον αρχικό εμβολιασμό.

«Από τις 35 ημέρες μετά την πρώτη δόση, υπάρχει μείωση κατά 80% των λοιμώξεων, μείωση κατά 90% στις νοσηλείες και 95% μείωση των θανάτων», δήλωσε η ISS, προσθέτοντας ότι το ίδιο μοτίβο παρατηρήθηκε τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ανεξάρτητα ηλικίας.

«Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της εκστρατείας εμβολιασμού και την ανάγκη γρήγορης κάλυψης σε όλο τον πληθυσμό για τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο πρόεδρος της ISS Silvio Brusaferro.

Μεταξύ των, περίπου, 14 εκατομμυρίων ατόμων που συμπεριλήφθηκαν στην ιταλική μελέτη, το 95% εκείνων που έλαβαν Pfizer και Moderna είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολίων, ενώ κανένας από αυτούς που έλαβαν AstraZeneca δεν είχε λάβει δεύτερη δόση.

Σημειώνεται πως, περίπου 8,3 εκατομμύρια Ιταλοί, ή 14% του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί ολοκληρώνοντας τα σχήματα του εμβολίου, ενώ περίπου άλλα 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση μέχρι τώρα.

Πηγή: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 360 - Today Page Visits: 1