Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

04/24/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


του Κώστα Σαμάντη

Η ιστορία είναι παλιά. Όταν θέλεις να κάνεις κάτι εξωφρενικό, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική αλλά και την επιθυμία του κοινωνικού σώματος το κάνεις “δια της πλαγίας”.
Βάζεις μπροστά το ψευδές ενδιαφέρον σου για τα άτομα ΑΜΕΑ, βρίσκεις έναν πρόθυμο χορηγό, εξασφαλίζεις την συναίνεση κάποιων ειδικών, που σιτίζονται στο πρυτανείο, βγάζεις μπροστά και τους φιλικούς δημοσιογράφους και η συνταγή δένει.
Ο λόγος για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης που ξεσήκωσε ενστάσεις και διαμαρτυρίες στον δημόσιο διάλογο. Τα προαναφερθέντα χρησιμοποιήθηκαν δεόντως. Το έκτρωμα του διαδρόμου έγινε για το “καλό” των ΑΜΕΑ, άσχετα αν μόλις προχθές είχαμε σοβαρό τραυματισμό σε αυτόν τον πολυσυζητημένο διάδρομο επισκέπτη με αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της μη λειτουργικότητας του έργου. Η Στέγη Ωνάση έδωσε άμεσα το κονδύλι που απαιτείτο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Μας έχει συνηθίσει άλλωστε στις “απερισκεψίες” των εκδηλώσεων που διοργανώνει. Οι ειδικοί, ανάμεσά τους και ο Μ. Κορρές, δυστυχώς, που έφτασε να επικαλείται τον Πικιώνη(!), δικαιολόγησαν το “project” και στο τέλος οι ευεπίφοροι κονδυλοφόροι που υπερασπίστηκαν το εγχείρημα.
Και πριν “αλέκτωρ φωνήσαι” αποκαλύφθηκε το διακύβευμα: ο οίκος Dior ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή του στην Ακρόπολη, μετά από 70 χρόνια, για τη νέα του κολεξιόν, «Croisière 2022».
Βορά λοιπόν στο κέρδος όλα. Εκχώρηση προς εκμετάλλευση από τις ξένες εταιρείες και του πολιτισμού, αυτού του έσχατου, μοναδικού και καθοριστικού παράγοντα της ιδιοπροσωπίας μας.
Όχι όμως με την δική μας συναίνεση. Να ανακληθεί άμεσα η άδεια που δόθηκε στον οίκο Dior. Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για την εμπορευματοποίηση του πολιτισμού μας. Να παραιτηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της ύβρεως.

 

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 868 - Today Page Visits: 1