“Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα”, μια ενδιαφέρουσα σελίδα στο FB:

“Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα”, μια ενδιαφέρουσα σελίδα στο FB:

04/10/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

ΓΙΑ ΤΑ ZARA ΠΟΥ ΡΑΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εδώ και καιρό η Τουρκία έχει καταστεί ένας δυνατός παίκτης στον τομέα παραγωγής ενδυμάτων. Με τα φθηνά μεροκάματα και τις έμμεσες ενισχύσεις από το κράτος έχει προσελκύσει μεγάλα ονόματα από τον χώρο των ρούχων. Καθόλου τυχαία μία από τις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές, διαφημίζεται με το σύνθημα: «Φθηνότερα από την Κίνα».
Ένας τέτοιος επενδυτής είναι η Inditex.Είναι η εταιρεία που παράγει τα Zara αλλά και τις ετικέτες Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Zara Home, Stradivarius, Oysho και Uterqüe. Συνεργάζεται με 1.571 προμηθευτές από την Τουρκία και κατασκευάζει ρούχα σε 1.410 διαφορετικά εργοστάσια και βιοτεχνίες στη γείτονα χώρα.
Σε έρευνα που έγινε από την δημοσιογραφική ομάδα του BBC για την εκπομπή Panorama το 2016 αποκαλύφθηκε ότι στα εργοστάσια της Τουρκίας χρησιμοποιούνται προσφυγόπουλα από τη Συρία τα οποία όχι μόνο εργάζονται παράνομα αφού είναι παιδιά αλλά επιπλέον, εκτίθενται σε επικίνδυνα χημικά, χωρίς προστατευτική μάσκα ή άλλο εξοπλισμό. Ανάμεσα στις εταιρείες που κατηγορήθηκαν για παιδική εκμετάλλευση ήταν και η Zara.
Τώρα στις εκπτώσεις ξέρεις τι ΔΕΝ θα αγοράσεις…
Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα. Δεν ενισχύουμε την τουρκική οικονομία. Δεν χρηματοδοτούμε την πολεμική μηχανή του νεο-οθωμανισμού.
Προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα!

ΓΙΑ ΤΗ Meltem Bebek

Η Meltem Bebek είναι τουρκική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1986 και ειδικεύεται στο παιδικό έπιπλο. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν χώρο 30.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 17.000 τ.μ. είναι στεγασμένος στον οποίο κατασκευάζει τα προϊόντα της. Από το 2008 έχει ξεκινήσει αυτοματοποίηση της παραγωγής και εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Β. Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία.
Ανάμεσα στις χώρες που εξάγει είναι και η Ελλάδα. Στην χώρα μας διαθέτει τρία καταστήματα:
•Δοϊράνης 113 & Φιλαρέτου 7, Καλλιθέα,
•Λ. Ηρακλείου 25 & Ματσούκα 27, Άνω Πατήσια και
•Λ. Ποσειδώνος 74, Άλιμο.
Τώρα στις εκπτώσεις ξέρεις τι ΔΕΝ θα αγοράσεις…
Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα. Δεν ενισχύουμε την τουρκική οικονομία. Δεν χρηματοδοτούμε την πολεμική μηχανή του νεο-οθωμανισμού.
Προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα!
(Στοιχεία από https://www.meltemmoduler.com/about-us)
Η διεύθυνση της σελίδας στο FACEBOOK είναι:

Παραπάνω στο άρθρο παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιες από τις καμπάνιες ενημέρωσης της σελίδας σχετικά με τούρκικα προϊόντα και εταιρείες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Για όσους-ες ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα για να ενημερώνονται σχετικά

 

Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

Αυτός είναι ο τίτλος της σελίδας στο FB που προσπαθεί να πείσει την ανεμυαλιά Ελλήνων συμπολιτών μας που από άγνοια ή αφέλεια αγοράζουν τούρκικα προϊόντα τη στιγμή που η νεο-οθωμανική Τουρκία του Ερντογάν επιβουλεύεται την ίδια μας την κρατική και φυσική υπόσταση ως Έλληνες.

Μια σελίδα που λαμβάνει ιδιαίτερο χαρακτήρα σήμερα που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια αποτίναξης του τουρκικού ζυγού. Το ελάχιστο που οφείλουμε και μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα μας που βρίσκεται υπό την απειλή του νεο-σουλτάνου είναι να σαμποτάρουμε τα τουρκικά προϊόντα που κατακλύζουν την ελληνική αγορά. Να γίνουμε ενεργοί πολίτες και να πούμε όλοι και όλες μαζί: “Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα”, αντιθέτως, ενισχύουμε τις εγχώριες ελληνικές βιοτεχνίες και παραγωγούς. Ενισχύουμε τη δική μας οικονομία. 

Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

Στο πρόλογο της σελίδας διατυπώνεται και το σκεπτικό (με το οποίο συγχρωτιζόμαστε απολύτως) αυτών που την ξεκίνησαν. Διαβάζουμε λοιπόν:

Είναι εντελώς απαράδεκτη η ενδεχόμενη «ελαφρότητα» του Έλληνα καταναλωτή να αγοράζει τουρκικά προϊόντα, να επισκέπτεται τουριστικά την Τουρκία ή να συνεχίζει να παρακολουθεί τουρκικά σίριαλ, που δυστυχώς αφθονούν στην ελληνική τηλεόραση.

Δεν χρειάζεται να ενισχύουμε με οποιονδήποτε έμμεσο τρόπο έναν «φριχτό ψυχασθενή», που θεωρεί τον εαυτό του χαλίφη, σταλμένο από τον Αλλάχ να εξολοθρεύσει «τους απίστους».
Με δύο λόγια: Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και τελείως τρελός – όπως ακριβώς το καθεστώς που έχει επιβάλει στη χώρα του. Η οικονομία αποδειγμένα είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Δεν αποτελεί λοιπόν εγκληματική αμέλεια να του προσφέρουμε, με οποιοδήποτε τρόπο, οποιασδήποτε κατηγορίας οικονομική υποστήριξη, που τελικά θα στραφεί εναντίον μας;
Και, για να το καταλάβουμε: «Οικονομική υποστήριξη» αποτελεί η αγορά τουρκικών προϊόντων και οι τουριστικές επισκέψεις στην Τουρκία. Το ίδιο ακριβώς και η παρακολούθηση τουρκικών σίριαλ στις τηλεοράσεις. Πότε επιτέλους θα το αντιληφθούμε;

Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

ΓΙΑ ΤΗΝ ENGLISH HOME

Στη φωτογραφία το κατάστημα English Home στον Πειραιά.

Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ENGLISH HOME

Ο ανυποψίαστος καταναλωτής, βλέποντας την συγκεκριμένη επωνυμία, θα θεωρήσει πως πρόκειται είτε για μια βρετανική είτε για μια ελληνική εταιρεία με ξένο όνομα. Στην πραγματικότητα, πίσω από αυτή, βρίσκεται μια αυθεντική τουρκική εταιρεία με αντικείμενο τα λευκά είδη και τα είδη σπιτιού.
Η ENGLISH HOME ιδρύθηκε το 2008, έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της οικογενείας Aydin, την Turgut Aydin Holding Company. Μέχρι πριν λίγο καιρό είχε αναπτύξει ένα δίκτυο 15 καταστημάτων, τουλάχιστον, στην Ελλάδα.
O συγκεκριμένος όμιλος που έχει παραγωγή και στα textiles (με την Αydin Orme), έχει επίσης αναπτύξει τη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Α101, ενώ δραστηριοποιείται και στο χώρο της υγείας με το Memorial Health Group. Το γκρουπ Memorial έχει δέκα νοσοκομεία, τέσσερα ιατρικά κέντρα και ένα κέντρο ευεξίας.
Να σημειωθεί ότι μέτοχος στο Memorial Health Group όπως και στην English Home έχει μπει η Qatar First Investment Bank.
Είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα με είδη σπιτιού και λευκά είδη στη Τουρκία και ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2014.
Έχει μάλιστα καταστήματα σε ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Ρόδος, με πρόσφατη ακόμη την υπόθεση κατασκοπίας στο νησί των ιπποτών.
Τον Νοέμβριο που μας πέρασε το κατάστημα των Τρικάλων δεν τα κατάφερε και έκλεισε ενώ δεν γνωρίζουμε την τύχη των υπολοίπων της αλυσίδας.
Γνωρίζοντας τα αρνητικά αντανακλαστικά της ελληνικής αγοράς, η βρετανική επωνυμία είναι ένα καλό κόλπο για να κρυφτείς αλλά και να ξεγελάσεις όσους αποφεύγουν την αγορά τουρκικών προϊόντων.
Σε σχετική έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε επίσης άλλες δεκατέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ίδιο αντικείμενο και προβάλλονται στην ελληνική αγορά.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι κάποτε στον χώρο κυριαρχούσαν ισχυρές ελληνικές εταιρείες, όπως η Αιγαίον, η Ατθίς κά. Δυστυχώς λάθη, κακοδιαχείριση, ελλειπής σχεδιασμός και έλλειψη στήριξης από το ελληνικό κράτος οδήγησε τις εταιρείες αυτές σε κλείσιμο. Παρατηρούμε πλέον το φαινόμενο, μέχρι πριν λίγο καιρό, το ελληνικό βαμβάκι να εξάγεται από την χώρα μας και να εισάγουμε λευκά είδη που κατασκευάζονται στην Τουρκία.
Τώρα όμως ξέρουμε…
Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα. Δεν ενισχύουμε την τουρκική οικονομία. Δεν χρηματοδοτούμε την πολεμική μηχανή του νεο-οθωμανισμού.
Προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα!

 

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 399 - Today Page Visits: 1