8-4-21 / Διαδικτύακη εκδήλωση: «Ο Θεός και το 1821»

8-4-21 / Διαδικτύακη εκδήλωση: «Ο Θεός και το 1821»

04/07/2021 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Κάντε κλικ στην φωτό για να την παρακολουθήσετε ζωντανά

Διαδικτύακη εκδήλωση: 

Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Ο Θεός και το 1821: Η σχέση της Χριστιανικής Πίστης με την Ελληνική Επανάσταση» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω livestreaming στο κανάλι YouTube  του Δήμου Διονύσου στο σύνδεσμο https://bit.ly/3rORdSh

Στη συζήτηση την οποία θα παρουσιάσει και θα συντονίσει η κ. Λίλη Θεοδώρου, θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι:

κ. Οικονόμου Ηλίας 

Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Το θείο στον λόγο και την πράξη των Ελλήνων κατά την Εθνεγερσία».

κ. Καραμπελιάς Γιώργος

Συγγραφέας, Εκδότης: «Οι ρίζες της Επανάστασης του’21».

κ. Σταθακόπουλος Δημήτρης

 Δρ.Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιά: «Η λαϊκή πρόσληψη του θείου στους Αγωνιστές».

π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου

Προϊστάμενος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου & Υπ.Δρ.Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ: «Η συμβολή των Νεομαρτύρων στον Αγώνα του Έθνους».

«Ο Θεός και το 1821»

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ακόμη ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Νίκος Καρυστινός.

Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους πολίτες προς τους συμμετέχοντες, μέσω email που θα δοθεί την ώρα της συζήτησης.

 

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 467 - Today Page Visits: 1