Άγγ. Συρίγος – Κ. Δαμαβολίτης: Το ηθικό χρέος της Γερμανίας και οι κρίσιμες αποφάσεις για την Τουρκία (βίντεο)

Άγγ. Συρίγος – Κ. Δαμαβολίτης: Το ηθικό χρέος της Γερμανίας και οι κρίσιμες αποφάσεις για την Τουρκία (βίντεο)

12/04/2020 0 από Άρδην Δυτικής Ελλάδας

Από το newshub.gr

Στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, με πρώτο σταθμό τις 10 και 11 Δεκέμβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής, στάθηκε ο κ. Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο newshub.gr.

Ο κ. Συρίγος μίλησε για το ρόλο που πρέπει επιτέλους να αναλάβει η Γερμανία – η οποία έχει ηθικό χρέος απέναντι στον εαυτό της, στα κράτη της ανατολικής Ευρώπης και φυσικά στην Ιστορία – σε σχέση με την Τουρκία. «Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας των κρατών να θέσουν την Τουρκία προ των ευθυνών της για τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής. Η Γερμανία οφείλει μέσα από τη δική της ιστορικής μνήμης. Έχει ηθικό χρέος», επισημαίνει ο κ. Συρίγος χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα είναι να διακοπούν όλοι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί προς την Τουρκία.

Παράλληλα ο κ. Συρίγος μιλάει για το ρόλο της Γερμανίας σε σχέση με τα κράτη των Βαλκανίων και ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της Ελλάδας, σε αυτό το κομμάτι, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στα όσα συνέβησαν στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που τονίζει ο κ. Συρίγος είναι πως μιλάμε για καταστάσεις δυναμικές που διαμορφώνουν συνεχώς άλλα πεδία σε επίπεδο κρατών και κατ΄ επέκταση και άλλες συμπεριφορές με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στάση της Ολλανδίας.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι συνειδητοποιούν ότι ο Ερντογάν είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια. Έχει φύγει η θετική ατζέντα από το τραπέζι, όμως το ζήτημα είναι τι θα γίνει τελικά», σημειώνει ο κ. Συρίγος. παρακολουθήστε αναλυτικά τη συνέντευξη του:

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 759 - Today Page Visits: 1