Ουαί τοις ηττημένοις

Ουαί τοις ηττημένοις

11/10/2020 0 από Αντώνης Σπυρόπουλος
Αρμένιοι: Ένας περήφανος λαός που σέβεται τον πολιτισμό του και τα υψηλά ιδανικά του. Η πολιτική ηγεσία συνθηκολόγησε χθες αργά το βράδυ με καθοριστικό ρόλο σε αυτήν να παίζει η Ρωσία, η οποία πρόδωσε τον αρμενικό λαό, σε σύμπνοια με την πολιτική ηγεσία του.
Την ίδια απειλή αντιμετωπίζει, σήμερα, ο ελληνικός λαός με την Τουρκία.
Πολιτικά λάθη που απογύμνωσαν την άμυνα της χώρας τις προηγούμενες δεκαετίες, πολιτικές κατευνασμού και υποχωρητικότητας, συστηματική αποδόμηση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, εκμαυλισμός του κοινωνικού σώματος από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ της χώρας θέτουν σε κίνδυνο την υπόσταση και της δικιάς μας πατρίδας.
Ένα πολιτικό σύστημα που αντιδρά στα στρατηγικά και καλομελετημένα αναθεωρητικά σχέδια της Τουρκίας, εξ ανάγκης ενώ αντίθετα στο εσωτερικό προωθεί και στηρίζει επιτροπές όπως αυτές της Αγγελοπούλου, διορίζει συμβούλους εθνικής ασφαλείας ανθρώπους που δεδηλωμένα υπηρετούν την κατευναστική πολιτική, υπαναχωρεί στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία αποδυναμώνοντας τα διπλωματικά χαρτιά της πατρίδας μας, δεν ενεργοποιεί το ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, στέλνει εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στη διεθνή κοινότητα αλλά και, σε όσους διαθέτουν -ακόμα- ευήκωα ώτα και γνήσια πατριωτικά ανακλαστικά, στο εσωτερικό, πως οι επόμενοι είμαστε εμείς.
Αυτοί που πριν λίγο καιρό διατυμπάνιζαν και ευαγγελίζονταν την κατάρρευση του τουρκικού γίγαντα και του ισλαμοφασίστα Ερντογάν, έρχονται σήμερα να μας προειδοποιήσουν πως το επόμενο διάστημα -μέχρι την αλλαγή της αμερικάνικης ηγεσίας- πως οι εξελίξεις στα εθνικά μας δίκαια είναι κρίσιμες και να μας υπενθυμίσουν πως η Ελλάδα αδυνατεί σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
Τέτοιες συμπεριφορές -και δεν θέλουμε να γίνουμε άγγελοι κακών ειδήσεων- υποδηλώνουν την αδυναμία του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου της πατρίδας μας να αντιμετωπίσει με γενναιότητα και αποφασιστικότητα την εξ ανατολών απειλή.
Οι γενναίες αποφάσεις και οι ρήξεις που είναι ζωτικά απαραίτητες και πρέπει άμεσα να γίνουν σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής πραγματικότητας προϋποθέτουν και χρειάζονται και γενναίους πολιτικούς, άλλως καλό είναι, όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι πολιτικοί ταγοί μας, να δηλώσουν αδυναμία και να πάνε να ασχοληθούν με το νοικοκυριό τους.
Δεν βρίσκονται στις θέσεις που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός για να μας υπενθυμίζουν τους κινδύνους αλλά για να μπορούν να προετοιμάζονται να τους αντιμετωπίσουν.
Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 747 - Today Page Visits: 1