Ποιοι ειμαστε

της συντακτικής ομάδας


Με την παρούσα ιστοσελίδα, εμείς, τα μέλη του κινήματος πολιτών ΑΡΔΗΝ που κατοικούμε στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με τις κοινωνίες και τους πολίτες της περιοχής.

Η περιοχή μας, από τις φτωχότερες  περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη, βιώνει μια συνεχιζόμενη παρακμή σε όλα τα επίπεδα: παραγωγικό, οικονομικό, πολιτισμικό, δημογραφικό. Οι ελίτ της περιοχής, πολιτικές, οικονομικές, κ.α., είναι απελπιστικά ανεπαρκείς. Μετά από δέκα καταστροφικά χρόνια μνημονίων, παρά τον πλούτο σε φυσικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, η περιοχή μας εξακολουθεί να είναι καθηλωμένη, χωρίς εμφανή προοπτική αναγέννησης.

Σε εθνικό επίπεδο, οι προκλήσεις του νεοοθωμανού γείτονα συνεχώς κλιμακώνονται, απειλώντας πλέον ευθέως τα σύνορα της χώρας και τα εδάφη μας. Από την άλλη, η αποικιοποίηση από τη Δύση μέσω του πλήρους ξεπουλήματος στα χρόνια των μνημονίων, ελαχιστοποιεί από τη μια τους βαθμούς ελευθερίας, υποχρεώνει όμως από την άλλη στην ανάπτυξη μιας ενδογενούς πολιτικής παραγωγής, βασισμένης στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πρωτογενούς τομέα και την τεράστια παράδοση μαστορικής που έχουμε.

Σε μια περίοδο δύσκολη από όλες τις απόψεις, κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά, η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να υπάρξει βήμα διαλόγου, ενημέρωσης, πληροφόρησης και προβληματισμού.

Στο ιστολόγιο αυτό θα δημοσιεύονται κείμενα και σχόλια μελών και φίλων του κινήματος, η θεματολογία τους θα αφορά την συγκυρία, την τοπική επικαιρότητα, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για τα εθνικά, τον πολιτισμό, την παράδοση, την ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση.

Παράλληλα, θα φιλοξενούνται κείμενα από την ιστοσελίδα του ΑΡΔΗΝ, βίντεο των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε, καθώς και οι δραστηριότητες της κίνησης στην ευρύτερη περιοχή.

Ελπίδα μας είναι η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει πεδίο γόνιμου προβληματισμού, πόλο συσπείρωσης αλλά και βήμα επαφής και διαλόγου με τα μέλη της κίνησης σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Αρχείο Πολιτικής Διαδρομής

Θέσεις Άρδην .pdf

Κοινοποίηση:
Total Page Visits: 2085 - Today Page Visits: 1